08 prosinca 2008

MILOSTI PUNA POKAŽI SE MAJKOM!...

O Marijo, Bezgrešna djevice!...
Pozdravljamo te i zazivamo  Anđelovim riječima:"milosti puna",najljepšim imenom,kojim te Bog nazvao od vječnosti.
                              Milosti puna!,                               ti si,Marijo,puna milosti i Božje ljubavi od prvog trenutka svoga postojanja,po providnosti predodređena za Spasiteljevu  Majku,nerazdvojivo s njim sjedinjena u otajstvu spasenja.
U tvome bezgrešnom začeću blista poziv  Kristovih učenika pozvanih da budu,s tvojom milošću, svet i neokaljan u ljubavi.
U tebi sja dostojanstvo svakog ljudskog bića,uvijek dragocjena u Stvoriteljevim očima.
                  Tko tebi upravi pogled, o presveta Majko,ne gubi spokoj,ma koliko bile tegobne životne kušnje.
Premda je žalosno iskustvo grijeha,koji srozava dostojanstvo djece Božje,tko se tebi obrati otkriva ljepotu istine i ljubavi,nalazi put koji vodi u kuću Očevu.
"Milosti puna "      
si ti Marijo,koja si nam,prihvačajući svojim"neka mi bude"Stvoriteljev naum,otvorila put spasenja.U svojoj  školi,nauči nas da i mi svoj "NEKA BUDE" izgovaramo Gospodinovoj volji.
"Neka mi bude" koji se ujedinjuje s tvojim,bez pridržaj i sjena,koji je poželio Nebeski Otac kako bi  rodio Novog čovjeka,Krista,jedinoga Spasitelja svijeta i povijesti.
Daj nam hrabrosti reći -ne- prevarama moći,novca i hedonizma,nepoštenoj zaradi,korupciji i licemjerstvu,sebičnosti i nasilju.
-Ne- zloduhu,prijevarnom knezu ovoga svijeta.
-Da-Kristu,koji svemogućnošću ljubavi uništava moć zla.
Znamo da samo srca obračena Ljubavi,Bogu,mogu za sve izgradit bolju budućnost.
Puna milosti
 ti si Marijo!tvoje je ime za sve naraštaje zalog sigurne nade.
Da!-kako napisa Dante,najveći pjesnik,"Ti si za nas smrtnike živi izvor nade."
Tome izvoru,izvoru tvoga bezgrešnoga Srca,još jednom dolazimo s hodočasničkim povjerenjem da zgrabimo vjeru i utjehu,radost i ljubav,sigurnost i mir.
Djevice,-milosti puna-....pokaži se Majkom brižljivom i milostivom cijelom svijetu,da se  u poštivanju ljudskog dostojanstva oi odbacivanju svakog oblika nasilja i izrabljivanja,postave čvrsti temelji civilizacije lubavi;pokaži se Majkom,poglavito najpotrebnijima:slabima,odbačenima i isključenima,žrtvama društva koje veoma često drugim svrhama i interesima žrtvuje čovjeka,pokaži se Majkom svima,o Marijo,i daruj nam Krista,nadu svijeta,
pokaži da si Majka,o Djevice bezgrešna,puna  milosti!
Amen.


Na današnji blagdn Bezgrešnog začeća Marijina 2008. završava 150.obljetnice Gospinih ukazanj u Lurdu,u kojem odjekuje  evanđeoski poziv na molitvu i obračenje.
Mentalitet današnjeg čovjeka prožet je uglavnom čežnjom za posjedovanje i tjelesnim uživanjem,a zapostavlja svoju duhovnu dimenziju,moral i duhovne vrednote,ono što zapravo čovjeka i  čini čovjekom.
Sve to stavlja u pitanje civilizaciju ljubavi i nepovredivosti ljudskog života.
Zato netreba čudit zamah nasilja i sukoba kao ni različite krize koje potresaju svijet,od propasti bankovnih sustava do straha za vlastit život.
Isusova Majka osobito nam je bliska u ovo vrijeme Došašća.
Dok se pripravljamo za blagdan Božića,razmatrajući o vjeri  i ljubavi kojom je ona iščekivala svoga Sina,prihvatimo njezin stav duha i zajedno s njome pođimo u susret Spasitelju koji dolazi.
Povjerimo mu svoje duševne i tjelesne boli i molimo da nas ozdravi,kako bismo u okružju u kojem živimo mogli promicati
istinske ljudske vrijednosti i s Bogom gradit ljepšu i bolju budućnost.
                                                  


                          Tako je Marija kći  Adamova,pristajući                                                  na  božansku riječ,postala Isusova Majka,
i prihvaćajući Božju spasiteljsku volju svim srcem i nezapriječena ikakvim grijehom potpuno se posvetila kao Gospodinova službenica osobi i djelu  svoga Sina,pod Njim i s Njime po milosti svemogućega Boga služeći misteriju otkupljenja...

 

Nema komentara: